joi, 17 iulie 2008

Un gand bun pentru zile negre


Dragi cititori, daca imi cititi aceste randuri sper sa nu va aflati in ce stare de spirit ma aflu eu.
Sunt in unele din acele vremuri cand plictiseala si supararea ma fac sa imi incrunt privirea si sa privesc in gol, punandu-mi intrebari fara raspuns...
In aceste clipe in vine in minte o alegorie din orientul antic, care se spune ca este veche de mii de ani si vine cam asa ceva:
"Era un drumet in desert, istovit de caldura, si descopera o oaza. Isi face curaj, si intra in ea unde descopera o platforma sub care se afla un mic iaz. Insetat fiind, incearca sa coboare de pe platforma si se agata de niste liane. In timp ce isi desfasura coborarea isi intoarce privirea spre iaz si vede ca acolo sta la panda un crocodil pe un bustean, cu gura larga deschisa. Drumetul se sperie si incearca imediat sa urce inapoi, dar vede ca pe platforma de pe care a coborat este un tigru infometat cu ochii tintiti spre el. Si ca situatia sa devina si mai rea , intre timp apar doi soricei, unul alb si unul negru care incep sa roada din liane. Situatia devine grava, lianele devenind din ce in ce mai subtiri, dar in momentul ala de disperare, cand se afla fata in fata cu moartea, vede
ca pe maini are niste picaturi de miere care se prelingeau de pe liane, si incepe sa le linga, savurandu-le."
Concluzia. Crocodilul semnifica moartea si pericolele vietii care ne pandesc la tot pasul, tigrul este sfarsitul nostru pamantesc iar soriceii:cel alb este ziua, iar cel negru noaptea, deci trecerea timpului.
Desi trebuie sa tinem la viata noastra si trebuie toti sa ne croim un drum in viata, fapt care automat ne pune in spate niste griji cotidiene ostenitoare, noi tindem sa fim din ce in ce mai deprimati si sa nu putem sa ne abatem gandul de la problemele care ne apasa.
Tindem de multe ori sa ne revarsam nervii pe cei din jurul nostru, si nu constientizam asta. Acest lucru, desi este evident, si toata lumea il observa, este chiar sub nasul nostru, nimeni nu il recunoaste, si continua sa perpetueze suferinta.
De ce nu am incerca sa rationalizam emotiile noastre, sa identificam cauza lor, si sa stim ca nu merita sa aruncam cu vorbe urate persoanelor dragi, si ca in primul rand trebuie sa fim mai intelegatori cu ei, sa oferim dragoste si apoi sa ne asteptam sa primim dragoste.

0 comentarii:

 

blogger templates | Make Money Online