vineri, 18 iulie 2008

Paradoxul din Cofee-shop




Dragi cititori eram zilele trecute prin oras cu masina si aud o stire care am consierat-o foarte amuzanta, si vreau sa vi-o impartasesc si voua.
Este vorba de Olanda, tara morilor de vant, o tara superba din toate punctele de vedere, care merita vizitata.
Olandezii, un popor care il consider foarte inteligent, au fost primii care au legalizat consumul de marijuana, si au infiintat binecunoscutele cofee-shopuri, un fel de puburi, unde se gaeste la discretie cannabis.
Din punctul meu de vedere, nu stiu intreaga poveste, fiindca am vizitat numai Amsterdam, in Rotterdam am poposit numai 10 min. , ei au incercat prin aceasta liberalizare, cel putin in Amsterdam, sa dea o mana de ajutor turismului,
Amsterdam-ul devenind un centru de atractie pentru aceasta liberalizare a consumului de cannabisului printre altele, si poate si pentru faptul ca au legalizat si prostitutia, ridicand-o la rang de meserie, care a devenit pe de o parte o afacere profitabila, dar nu trebuie neglijat si atractiile turistice ale orasului cat si asptectul sau rustic, pe de alta parte a crescut standardul si calitatea prostitutiei :).
Acum, acest popor cerebral, care au spart gheata cu non-conformismul lor si cu dovada lor de libertinism, au interzis fumatul in spatii publice(parcuri etc.) cat si in baruri, dar inca permit consumul de cannabis in cofee shopuri.
Acum imi pun si eu intrebarea, si ipotetic vorbind, interzici fumatul in baruri, ok, no problem, dar in cofee-shopuri permiti inca consumul de marijuana, care probabil are un efect mult mai nociv pentru cei din jur? What's the deal?
Si din ce am mai prins din stire am inteles, ca in cofee shop, poti consuma strict canabis. Cunoscatorii stiu de asa numitele joint-rui, care sunt o combinatie de tutun cu iarba. Trebuie sa mentionez ca la ei iarba, fiind crescuta sub cele mai inalte standare este de o calitate net superioara celei ilegale care circula prin Europa, si ca un joint(combinatie tutun-marijuana) consumat iti e de ajuns sa devorezi 2-3 hamburgheri in 1 min si sa te intrebi de ce Dumnezeu a creat lumea, sau cine stie
ce aberatie iti mai trece prin cap in momentul ala. Daca acum vine un biet consumator si isi ruleaza o tigara numai cu iarba, cred ca va ajunge nu in al 7-lea cer ci poate in al 9-lea. Saracul :P.
Acum, spuneti-mi si mie care e faza, ca sunt nedumerit ? De ce au dat ok pentru cannabis si no pentru tutun? Oare care e mai periculos?
Problema e ca daca ar fi interzis fumatul de cannabis in coffe-shopuri ar fi incurajat consumul in alte locuri, posibil in parcuri, sau mai degraba acasa, si fiind una din atractiile principale din Amsterdam, cred ca nu ar fi dat bine sa nu mai poti sa stai la un joint cu prietenii in cafenea. De altfel, in cafenea se vinde numai in cantitati foarte mici(max 2 gr.) pentru a descuraja traficul ilegal.
Concluzia mea este ca au facut o treaba buna, fumatul nu este ok din nici un punct de vedere, afecteaza sanatatea grav, si trebuie descurajat, dar macar lasati bietii consumatori sa isi faca si ei jointurile cum le faceau inainte, cu iarba si tutun. Respect Olanda si va recomand o vizita in Amsterdam, din simplul fapt ca este genul de oras rustic, unde nu intalnesti cladiri mai intalte de 2-3 nivele, sunt foarte putine strazi, orasul este brazdat de canale, atmosefa este foarte vesela, si
mertia sa iti petreci un sejur de cateva zile acolo.

0 comentarii:

 

blogger templates | Make Money Online